Spindle Frequency?

All discussion about lathes including but not limited to: South Bend, Hardinge, Logan, Monarch, Clausing and other HSM lathes, including imports

Moderators: Harold_V, GlennW

Post Reply
dannys
Posts: 5
Joined: Sun Jun 30, 2013 6:20 pm

Spindle Frequency?

Post by dannys » Fri Feb 15, 2019 5:54 pm

I bought and installed a new 1.5kw water-cooled spindle with an inverter to run it. Inverter is https://www.valinonline.com/products/esv152n02yxb . Now whenever I switch the spindle on it triggers my limit switches (in Mach3) and I can only reset it when the spindle is not running. Would adding a line reactor to the inverter help? Spindle and limit switch wiring is all shielded and properly grounded.

I'm virtually at a standstill. Any help?

John Hasler
Posts: 1266
Joined: Tue Dec 06, 2016 4:05 pm
Location: Elmwood, Wisconsin

Re: Spindle Frequency?

Post by John Hasler » Fri Feb 15, 2019 8:47 pm

We need to know more about your setup.

Post Reply